OM MIG

BLYERTS, FÄRG, FOTO & MUSIK

Ing-Marie A. Litsgård

Jag heter Ing-Marie och jag har skapat med mina händer så länge jag kan minnas. Min specialitet är mina blyertsteckningar och mina boktavlor.

 

Från att tidigare mest ägnat mig åt svartvit illustration har jag de senaste åren börjat måla med färg. I mitt förra liv har jag varit professionell musiker, oboist, i 20 år. Har jobbat både på och bakom scen men har alltid haft mitt konstnärskap i bakgrunden.

 

Jag bor i Vassbo, i en gammal skola som kallas Gammelgården, med en alldeles egen sal, verkstad och mycket plats för mina 3 barn och katt. Vassbo ligger mellan metropolerna Falun och Borlänge. Hela Vassbo by har varit en lantbruksskola under 150 år mellan 1896 – 1996. Nu är alla byggnader avstyckade och uppdelade mellan olika ägare med olika inriktningar med både företagande och privatägt.

 

Att hålla en genomgående hög kvalitet på mina tavlor, teckningar eller brickor är något jag prioriterar högt. Jag strävar efter att skapa mina tavlor så speciella som möjligt efter kundens önskningar och behov. Varje blyertsteckning, boktavla eller bricka görs endast i ett exemplar. Ingen är den andra lik.

 

Förutom mitt konstnärskap hyr jag ut min sal till olika ändamål såsom dansgrupper, kurser av olika slag, konferenser, utställningar, kammarkonserter etc.